Get Adobe Flash player

Binnenschilderwerk

Bij Binnenschilderwerk kunt u denken aan het schilderen van de muren, plafonds of kozijnen van uw huis. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, valt onder binnenschilderwerk.

Functie binnenschilderwerk

Een mooi resultaat is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt bij binnenschilderwerk. Logisch, want een nieuwe kleur op de muren of strak geschilderd houtwerk maakt uw huis sfeervol en persoonlijk. Maar daarnaast zorgt binnenschilderwerk voor:

  • Bescherming tegen slijtage Denk bijvoorbeeld aan een veel belopen houten trap of vloer. Als hout goed in de verf staan, gaat het langer mee.
  • Bescherming tegen vocht De kwaliteit van binnenschilderwerk is minstens zo belangrijk als die van het buitenschilderwerk. Binnen ontstaat veel vocht, ook wel waterdamp genoemd. Dit komt o.a. door douchen, koken en de verwarming. Schilderwerk beschermt materiaal tegen het intrekken van deze damp.
  • Bescherming tegen schimmels In vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer of een kelder zorgt schilderwerk ervoor dat er geen schimmel ontstaat.

Zelf doen of toch een schilder?

Het lijkt voor de hand te liggen om binnenschilderwerk zelf te doen. Toch worden schilderklussen in huis regelmatig uitgesteld. De plinten moeten bijvoorbeeld nog steeds een keer geschilderd worden, terwijl de verhuizing inmiddels vijf jaar geleden is. Het uitbesteden van het schilderen aan een professioneel schildersbedrijf is dus best aantrekkelijk. Niet alleen is het schilderwerk vlot klaar, het wordt ook goed uitgevoerd. Geen strepen of druppels dus.

Uw Binnenschilder Bron Schilderwerken staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden en natuurlijk voor een vrijblijvende offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website