Get Adobe Flash player

Buitenschilderwerk

Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur hieronder.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Buitenschilderwerk is regelmatig toe aan een nieuwe lik verf. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is he t tijd voor een schilder. Let vooral op de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint.De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen, zoals houten kozijnen, tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw huis schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

Voordelen goed buitenschilderwerk

  • Bescherming van materiaal
  • Goed schilderwerk zorgt dat materialen, zoals hout, langer mee gaan.
  • Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.
  • Waarde van uw woningDaarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Er komt dus aardig wat kijken bij buitenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding, zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Zelf schilderen kost behoorlijk wat tijd. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun schilderwerk uit te besteden aan een schilder.

Uw Buitenschilder Bron Schilderwerken staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden en natuurlijk voor een vrijblijvende offerte. Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website